Schibsted Forlag holder til i 6. etasje i Biskop Gunnerus' gate 14.

Schibsted Forlag

Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap av Schibsted Norge AS, og er blant de ledende bokdominerte forlagene i Norge.

Schibsted Forlag har samlet i seg flere norske forlagsenheter i Schibstedkonsernet. Samtidig går det en ubrutt linje bakover til det forlaget som boktrykker Chr. Schibsted startet i Christiania i 1839, og som var forløperen til etableringen i 1860 av Schibsted-grunnleggerens ”flaggskip”, Aftenposten. Schibsted Forlag er altså det opprinnelige selskapet i Schibstedkonsernet, og starten på det som i dag er blitt Norges største og et av Skandinavias ledende mediekonsern.

Schibsted Forlag kan by på en portefølje som spenner over skjønnlitteratur, sakprosa, barnebøker, underholdningslitteratur, årbøker, tegneserieutgivelser og språkkurs. I tillegg importeres og lagerføres utenlandske bøker, med særlig vekt på engelskspråklig litteratur, reiseguider og gavebøker.

Variasjon og kvalitet
Schibsted Forlag er et av landets førende utgivere på fakta- og årboksektoren, med kjente og populære gjengangertitler som ”Guinness World Records”, ”Sportsboken”, ”Fotballboken”, ”Værdagboken” og ”Polets 500 beste”. Den aller mest kjente av Schibsteds årbøker, er likevel ”Hvem Hva Hvor”, som siden 1936 har kommet i et samlet opplag på over fire millioner eksemplarer.

Listen over Schibsted-forfattere innenfor generell litteratur er lang, og den teller mange kjente navn: Dag Evjenth, Niels Chr. Geelmuyden, Per Egil Hegge, Sigurd B. Hennum, Siri M. Kalvig, Dag Otto Lauritzen, Atle Nielsen, Håvard Rem, Geir Salvesen, Tommy Sørbø og Knut Olav Åmås er noen av de norske fag- og faktabokforfattere som hyppigst har vært å finne i forlagets bokkataloger de siste årene.

I flere år har også presten, forfatteren, statsstipendiaten, lederen for sjelesorgsenteret ved Modum Bad og spaltisten Per Arne Dahl utgitt sine bøker på Schibsted Forlag. Det er blitt mange bøker etter hvert. ”Årets Dahl” er blitt et begrep både innad i forlaget og hos et stort lesende publikum. Per Arne Dahl skriver om det å være menneske i vår tid, om det å leve, rett og slett – og han skriver til ettertanke og med varme og klokskap. Dahl har fått en særegen posisjon som forfatter i Schibsted Forlag og blant sine mange faste kjøpere.

Skjønnlitteratur i sterk vekst
Schibsted Forlag hatt en sterk vekst som utgiver av oversatt skjønnlitteratur de seneste årene, og har opplevd en bemerkelsesverdig suksess på dette forlagsområdet – både hos anmeldere og blant publikum.

Schibsted er norsk forlegger for den amerikansk-afghanske forfatteren Khaled Hosseini, som har trollbundet nordmenn med ”Drageløperen” og ”Tusen strålende soler”.

Britiske Victoria Hislop og hennes ”Øya” har vært en stor suksess i Norge, både hos anmelderne og leserne.  Australske Kate Morton har slått igjennom på det norske markedet og hos kritikerne med ”Tilbake til Riverton” og ”Den glemte hagen”.

Lanseringen av britiske Sebastian Faulks og Elisabeth Nobles forfatterskap har også vakt oppsikt. På krim-feltet har Schibsted Forlag med hell lansert svenske Mons Kallentofts bøker ”Midtvinterblod” og ”Sommerdøden”.

Det er en del av Schibsted Forlags strategiske plan å videreutvikle forlaget som utgiver av oversatt skjønnlitteratur – og gradvis søke å utvikle også norske skjønnlitterære forfatterskap.

Underholdning en bærebjelke
Underholdningslitteratur er en av bærebjelkene i Schibsted Forlags utgivelsesprogram. Forlaget introduserte den moderne pocketboken i Norge i 1949. Historiske forfatternavn som Rudolf Muus, Kjell Hallbing og Margit Sandemo har sterkt bidratt til å gjøre den norske serielitteraturen kjent og elsket. For Schibsted Forlag er det en historie som forplikter.

Margit Sandemo, Nordens mest solgte forfatter og særlig kjent for ”Sagaen om Isfolket”, har nådd en respektabel alder. Men hun skriver fortsatt for Schibsted Forlag.

I dag preges imidlertid underholdningslitteraturen i forlaget stadig mer av en ny generasjon folkekjære norske forfattere: Trine Angelsen med sine serier om ”Hverdagsengler” og ”Thea”, Laila Brenden med ”Fjellroser” og ”Hannah”, Torill Torup med sine serier ”Der vinden hvisker”, ”Inga Svartdal” og ”Arvesølv”, og Bente Pedersen med ”Tre søstre”, for å nevne noen. Felles for alle er at deres romanserier er sterkt etterspurt hos et bredt boklesende publikum. For tiden har hver av disse romanseriene nådd et samlet opplag på mellom en og to millioner.

Samtidig satser Schibsted Forlag på dyrke fram nye, talentfulle serieforfattere. I løpet av 2012 har forlaget lansert tre nye romanserier. Schibsted er også forlegger i Norge for flere populære internasjonale underholdningsforfattere.

Bredde for barn og ungdom
Barn har lenge vært en sentral målgruppe for Schibsted Forlag. Forlaget har vært en stor utgiver av tegneseriehefter og barnebøker i mange år. Denne delen av selskapets forleggeri er i stadig utvikling, for barn og unge er en krevende og kresen målgruppe. Fremfor alt fører det faktum at barn og ungdom hurtig er blitt storforbrukere også av nye medier til utfordringer for et bokdominert forlag.

Men barn og unge har ikke sluttet å lese, det er ikke minst ”Harry Potter”-bøkene et sterkt vitnesbyrd om. Schibsted Forlag opplever også vekst på forlagsområdet for barne- og ungdomslitteratur, og har en bred utgivelsesportefølje på dette feltet. Forlaget søker å følge målgruppen fra de minste barna til tenåringene med spennende og relevante kvalitetsprodukter: Aktivitetshefter og lekebøker, tegneserier i blad- og pocketbok-form, bok-serier, quiz-bøker, ferdighetsbøker og ungdomsromaner. Kravet til kvalitet er det samme som for voksenutgivelsene.


Schibsted Forlag utgir også julehefter og tegneserie-hefter, -album og –bøker for voksne, med Kollektivet som den mest kjente tittelen.

 

Besøksadresse:

Biskop Gunnerus' gate 14

0185 Oslo

Postadresse:

Postboks 9147 Grønland 

0133 Oslo

E-post: post@schibstedforlag.no

Telefon: 24 14 68 00

 

 

1.0.125.117