Schibsted Forlag holder til i 6. etasje i Biskop Gunnerus' gate 14.

Schibsted Forlag

Schibsted Forlag AS er et heleid datterselskap av Schibsted Norge AS, og er blant de ledende forlagene i Norge.

Fra Schibsted Forlag går det en ubrutt linje bakover til forlaget boktrykker Chr. Schibsted startet i Christiania i 1839, som var forløperen til etableringen av Aftenposten i 1860. Schibsted Forlag er altså det opprinnelige selskapet, og starten på det som i dag er blitt Norges største og et av Skandinavias ledende mediekonsern.

Schibsted Forlag har en portefølje som spenner over skjønnlitteratur, sakprosa, barnebøker, underholdningslitteratur, årbøker og tegneserieutgivelser. I tillegg importeres utenlandske bøker, med særlig vekt på engelskspråklig litteratur, reiseguider og gavebøker.

Variasjon og kvalitet
Schibsted Forlag er en viktig utgiver på fakta- og årboksektoren, med kjente og populære titler som «Guinness World Records», «Sportsboken» og «Værdagbok». Blant de mest kjente av årbøkene er likevel «Hvem Hva Hvor», som siden 1936 har kommet i et samlet opplag på over fire millioner eksemplarer.

Listen over Schibsted-forfattere innenfor generell litteratur er lang, og den teller mange kjente navn: Finn-Erik Vinje, Per Egil Hegge, Dag Otto Lauritzen, Atle Nielsen, Håvard Rem, Geir Salvesen og Tommy Sørbø.

I flere år har også biskop og forfatter Per Arne Dahl utgitt sine bøker på Schibsted Forlag. Dahl har fått en særegen posisjon blant sine mange faste lesere.

Skjønnlitteratur i sterk vekst
Schibsted Forlag har hatt en sterk vekst som utgiver av oversatt skjønnlitteratur de seneste årene, og har opplevd stor suksess på dette området – både hos anmeldere og blant publikum.

Schibsted er norsk forlegger for den amerikansk-afghanske forfatteren Khaled Hosseini, som har trollbundet nordmenn med «Drageløperen», «Tusen strålende soler» og «Fjellene ga gjenlyd».
Britiske Victoria Hislop og hennes romaner «Øya», «Hjemkomsten», «Tråden» og «Soloppgang» er svært populære i Norge.  Australske Kate Morton har slått igjennom på det norske markedet og hos kritikerne med «Tilbake til Riverton», «Den glemte hagen», «En svunnen tid» og «Hemmeligheter». Schibsted Forlag utgir også romanene til populære Danielle Steel, Nora Roberts og Sandra Brown, for å nevne noen.

På krimfeltet har Frode Granhus gjort stor suksess. Av skandinaviske forfattere vil vi fremheve Leif GW Persson. Svenske Mons Kallentofts bøker «Midtvinterblod» og «Sommerdøden» har også gjort det meget bra.
Innenfor norsk skjønnlitteratur har forfattere har Ida Løkås og Margit Walsø gjort seg gjeldende.

Underholdning – en bærebjelke
Underholdningslitteratur er en av bærebjelkene hos Schibsted Forlag. Forlaget introduserte den moderne pocketboken i Norge. Forfatternavn som Kjell Hallbing og Margit Sandemo har sterkt bidratt til å gjøre den norske serielitteraturen kjent og elsket. For Schibsted Forlag er det en historie som forplikter.

Margit Sandemo, Nordens mest solgte forfatter og særlig kjent for «Sagaen om Isfolket», har holdt på lenge og skriver fortsatt for Schibsted Forlag! I 2014 fikk hun høyst fortjent Kongens Fortjenstmedalje for sitt forfatterskap.

I dag preges underholdningslitteraturen i forlaget av mange dyktige og folkekjære norske forfattere: Bente Pedersen med sine serier «Trollkvinne», «Tre søstre» og «Raja», Laila Brenden med «Fjellroser» og«Hannah» og Trine Angelsen med «Hverdagsengler» og «Thea» er blant dem som har holdt på lengst. Felles for alle er at deres romanserier er sterkt etterspurt hos et bredt boklesende publikum.

Schibsted Forlag satser kontinuerlig på å dyrke fram nye, talentfulle serieforfattere. I løpet av 2014 har forlaget lansert fem nye romanserier! Schibsted er også forlegger for flere populære internasjonale underholdningsforfattere.

Bredde for barn og ungdom
Barn og unge har lenge vært en viktig målgruppe for Schibsted Forlag, og forlaget har en bred utgivelsesportefølje på dette feltet – fra bøker for de aller minste og opp til ungdom og unge voksne. 

Rick Riordans bøker om Percy Jackson er kanskje blant de mest kjente, sammen med Veronica Roths «Divergent»-serie og Cassandra Clares «Skyggejegerne». Dav Pilkys bøker om Kaptein Superstruse har dessuten herjet bestselgerlistene det siste året.

Ellen Fjestad og Tina Trovik er blant forlagets mest kjente norske barne- og ungdomsforfattere. Ellen Fjestads «Sammen skal vi holde himmelen» vant Uprisen 2013, og Tina Troviks første bok i serien om Samuel Sekel, vant ARK barnebokpris 2012

Schibsted Forlag utgir også tegneserier som «Batman Kids», «Dora» og «Kollektivet» som de mest kjente. Av julehefter nevnes «Bustenskjold», «Kapteinens jul» og «Larsons jul».

Se også Schibsted.no

Besøksadresse:

Biskop Gunnerus' gate 14

0185 Oslo

Postadresse:

Postboks 9147 Grønland 

0133 Oslo

E-post: post@schibstedforlag.no

Telefon: 24 14 68 00

 

 

1.0.125.117